Uutisia

Kuusamoon kauppakassipalvelu nopeasti, kokeillen, heti.

Kuusamon pinta-ala on 6095 neliökilometriä. Kuusamossa asuu yli 15 000 ihmistä. Koronan johdosta moni on loukussa kotonaan. Ennen kaikkea vanhukset. SoteNoste-verkostossa  yrittäjät muodostavat koko ajan uusia palvelutuotteita. Rakkentavat ja tekevät niitä yksin ja yhdessä. Nyt käsissämme on  todellinen tarve. Palvelun tuottajia on. Kuusamon kaupunki tukee ja kannustaa palvelun kokeilua. Se on siis vain kokeiltava ja tehtävä. Kokeilu avaa mahdollisuuksia yhteistyöhön aidon tilanteen edessä. Avaa mahdollisuuksia myös jatkoon kotiin vietäviin palveluihin. Nyt tai ei koskaan.

Maanantaina 23.3. 2020 klo 15.00-16.00 järjestämme digitaalisen yhteyden johon voi tulla kaikki asiasta kiinnostuneet ja ennen kaikkea kokeiluun lusikkansa laittamaan halajavat. Ennen kaikkea alueen  yrittäjät. Tämän yhteistyön aloituksen järjestää SoteNoste verkosto yhdessä Xamkin ja Tamoran kanssa. Toivottavasti pääset mukaan.

Mukaan pääset TÄSTÄ LINKISTÄ.

Jos tökkii, niin olemme valmistelleet “miten”-videot GoToMeetingin käytöstä diginoste-välilehdelle.

Maailmamme hieman muuttui…

Suomi ei yllättäen säästynyt Koronan vaikutuksilta. SoteNoste on varautunut tähän hyvin. Olemme toteuttaneet etänä jo jokaisen kohtaamisen ja nyt siirrymme ainakin kahden seuraavan kohtaamisen osalta täyteen digitaaliseen vuorovaikutukseen. Päivien tietopuolinen osuus toteutetaan digitaalisesti tuttuun tapaan. Lisäksi SoteNoste toteuttaa jokaiselle osallistumisen tehneelle yritykselle sparrauksen. Miten tämä käytännössä toimii?

  1. Mene tapahtumat välilehdelle ja ilmoittaudu mukaan haluamaasi päivään. Tuplapäivät ovat identtisiä, sen minkä ihminen voi nyt olla identtinen itsensä kanssa.
  2. Ilmoittautumisen jälkeen tappahtumat-välilehdellä on linkki josta pääset valitsemaan itsellesi sopivan ajankohdan sparraukselle. Syötä sähköposti ja puhelin. Olemme sinuun yhteydessä valitsemana ajankohtanasi.
  3. Itse päivään pääset mukaan tuttuun tapaan diginoste-välilehden linkin kautta. Se on helppoa. Mukaan pääsee niin mobiililaitteilla kuin tietokoneilla. Sinä valitset. Kun avaat linkkin, niin laitteesi pyytää sinua asentamaan gotomeeting-sovelluksen. Sanot ok, lataat ja asennat. Homma pelittää ja olet mukana.

SoteNoste haluaa auttaa kaikkia yrittäjiä. Elämme vaikeita aikoja nyt jos koska tarvitsemme yhteisiä hartijoita jotta menestymme ja luomme alueelle hyvinvointia.

Muista ELY-keskusten KEHPA. Edullisesti apua juuri tähän tilanteeseen. Muista toisenne. Yhdessä vahvempia.

Maaliskuun 2020 uutiskirje on maailmalla

Näinhän se on. Se kannattaa lukaista. Keskeisimmät nostot kohtaamisista ja matkan varrelta. Uutta ja vanhaa. Ennen kaikkea tulevaa. Lue uuriskirje TÄÄLTÄ. Heti.

Uutiskirje on julkaistu

Täällä raportoimme napakasti. Jos haluat vähän syvemmälle, niin lue uutiskirjeemme TÄÄLTÄ.

SoteNoste Pudasjärvellä ja Kuusamossa

Verkosto kasvoi taas uusilla yrittäjillä. Kaupunginjohtajat avasivat yhteisen tekemisen ja kannustivat uusiin palvelutuotteisiin. Keskeisenä viestinä oli, että verkostolta halutaan ostaa.

Verkoston osaaminen kasvoi ja syntyi uusi palvelutuote – Supersiivooja kotiin. Hän sisustaa samalla asiakkaan  toiveiden mukaan. Kukkakimppu pöydälle ja kaukosäätimeen uudet paristot. Lisäarvoa asiakkaille. Palvelu lähtee pian kokeiluun.

Superkokin esimmäinen työpäivä

Superkokin ensimmäinen työpäivä alkoi joulunalusmerkeissä. Tilaaja oli halunnut Superkokin perheensä käyttöön. Juuri ennen joulua. Loihtimaan yhdessä perheen kanssa jotakin näyttävää. Jotakin paikallista ja läheltä. Aluksi sovittiin päivämäärä ja perheen tarpeet odotuksineen. Räätälöitiin oikein huolella omanlainen. Tapahtuman haluttiin olevan myös sosiaalinen tapahtuma. Lapset halusivat kokkaamaan mukaan. Isä ja äitikin. Illallinen tarjoiltiin isolle seurueelle perheen kotona. Asiakas oli niin innostunut palvelusta, että lupasi tilata keväällä uudestaan. Vaikkapa pääsiäisen aikaan. Ja silloin isovanhemmille tekemään. Yhdessä tietenkin. Sillä ruoka on niitä asioita jolla on välitetty rakastamista ja vuosisatoja.

“Superkokki oli todella superi. Kävi kaupassakin vielä matkalla! Lisäarvo oli suurempi kuin vaa silleen että tulisi ja tekisi. Me opimme yhdessä todella paljon ruuanlaitosta tässä samalla. Nyt lähtee muuten savustuspönttö käyttöön ja isosti.”

Superkokkia voi ostaa tottakai käyttöönsä. PALVELUT välilehdeltä.

Superkokki kotiin – uusi palvelutuote kokeiluun on lanseerattu

Superkokki on tilattavissa kotiin 150€ hintaan neljäksi tunniksi. Itselleen tai lahjaksi. Helppoa ja vaikuttavaa.

Miksi Superkokki sote-palveluna? Osoitamme toisillemme rakkautta ruualla. Ruoka tuo ihmiset yhteen ja luo muistoja vuosien takaa. Ruoka on aivan kriittinen sote-palvelu. Siksi halusimme konseptoida ensimmäisen kokeilu juuri ruokaan liittyen. Kokeilu jatkuu koko kevään. Uusia palvelutuotteita syntyy. Katso lisää PALVELUT-välilehdeltä.

SoteNoste-kokeilut käynnistyivät

Heti alku metreiltä käynnistimme uudet palvelukokeilut. Uusimmat kokeilut julkistetaan facebookissa. Siellä pääsee myös ostamaan palveluita. Sen mukaan miten kokeiluita on käynnissä. Kokeiltavat palvelutuotteet ovat usein vain vähän aikaa avoinna, joten niiden kanssa kannattaa olla nopea. Vihjeenä ensimmäisestä palvelutuotteesta on se, että se liittyy maittavaan ruokaan. Onpa siinä myös aika paljon superiakin…

Viimeisimmät uutiset SoteNosteen Facebookissa

Päivitämme ketterästi saavutuksia SoteNosteen Facebook-sivuille. Sieltä löytyy ajantasaisimmat saavutuksemme.

Yritysten kannattaa kehittää osaamistaan sähköisissä palveluissa

Pohjantähdessä oli maanantaina 20.5. yrittäjäilta, joka toteutettiin yhteistyössä Pudasjärven Kehitys Oy:n, Oulunkaaren Kuntayhtymän ja SoteNoste- hankkeen kanssa. Illan aikana tarjottiin ajankohtaista tietoa yrittäjyyteen liittyvistä asioita ja kerrottiin syksyn 2019 ja kevään 2020 mahdollisuudesta saada tietoa, toivoa ja tukea yrittäjyyteen.

-Vaikka kansallisen sote-uudistuksen valmistelu päättyi edellisen hallituksen toimesta, tarve uudistuksille ei ole poistunut, totesi kehitys- ja resurssijohtaja Anu Vuorinen.

-Väestön ikääntyminen lisää sote-palvelujen tarvetta merkittävästi tulevaisuudessa. On löydettävä uusia ratkaisuja ja kumppanuuksia palvelujen tuottamiseen. Vaikka valinnanvapaus ei suunnitellussa muodossaan sote-uudistuksessa toteutunut, on julkisten ja yksityisten toimijoiden kumppanuus myös tulevaisuudessa tärkeää sote-palvelujen kehittämisessä. Esimerkkinä uudenlaisesta yhteistyömallista voidaan mainita Pohjois-Pohjanmaan maakunta- ja sote-valmistelussa suunniteltu hyvinvointitoimijoiden verkosto. Vaikka uuden hallituksen linjauksista ei vielä ole tietoa, esimerkiksi sähköiset palvelut ovat kokonaisuus, jossa yritysten kannattaa joka tapauksessa kehittää osaamistaan. Yritysten valtteja tulevaisuudessa ovat myös mm. kyky erikoistua, mainitsi Vuorinen.

Yhteistyötä yritysten kanssa

Vanhuspalvelujohtaja Hannele Pöykiö ja terveyspalvelujohtaja Matti Vähäkuopus kertoivat Oulunkaaren odotuksista ja edellytyksistä sote- ja hyvinvointialan palvelutuottajille. Terveyspalveluissa kumppanuuksia yritysten kanssa on rakennettu mm. lääkäriasemien, jalkahoitajien, hammasteknikoiden, fysioterapeuttien ja puheterapeuttien kanssa. Vähäkuopus kertoi, että yrittäjiltä odotetaan mm. toimivaa yhteistyötä, aktiivista omaa asiakashankintaa, ilmoituksia muutoksista hyvissä ajoin sekä luotettavaa ja ajantasaista laskutusta. Hannele Pöykiö kertoi, että vanhuspalveluissa tehdään laajasti yhteistyötä yksityisten yritysten kanssa mm. asumis- ja kotihoidon palveluissa. Pöykiö kannusti yrittäjiä jatkuvaan palvelujen laadun kehittämiseen, oman ammattitaidon ylläpitämiseen, uusien ideoiden rohkeaan kokeiluun sekä yhteistyöhön muiden yrittäjien kanssa.

-Sähköiset palvelut, digitalisaatio ja robotiikka on ovat tärkeä osa tulevaisuuden sote-palveluja. Myös yrittäjien kannattaa lähteä kehittämään digi-osaamistaan. Oulunkaarella on hyviä kokemuksia kehittämisyhteistyöstä esimerkiksi sähköisiin kotona asumista tukeviin järjestelmiin liittyen yksityisten toimijoiden kanssa, kertoi kehittämisasiantuntija/digikummi Anja Eilittä-Liuski kannustaen yrittäjiä ottamaan rohkeasti yhteyttä Oulunkaarelle, mikäli mielessä on ideoita, joiden äärellä yhteistyötä voisi lähteä tekemään.

Nettisivuihin kannattaa panostaa

Verkostokoordinaattori Kirsi Hanhela kertoi edustamansa Dikituki-pilotti hankkeen tehtävänä olevan koota digitukiverkostoa kehittämään ja antamaan digitukea kuntalaisille. Verkostoon kutsutaan viranomaisia, järjestöjä ja koulutusorganisaatioita sekä yrityksiä tunnistamaan tuen tarpeita ja etsimään keinoja niihin vastaamiseksi ja antamaan digitukea. Palvelut ovat jo pitkälle sähköisiä ja digitaalisten ratkaisujen rooli tulee edelleen kasvamaan nopeaa tahtia.

Hanhela kannusti yrittäjiä olemaan aktiivisia ja seuraamaan aikaansa digiasioissa.

-Esimerkiksi nettisivut kannattaa pitää ajan tasalla ja jos niitä ei ole, voi tulla käsitys, että onko yritystäkään olemassa, hän totesi.

PK-yrittäjille kasvumahdollisuuksia

Sote-Noste hanketta esitteli projektipäällikkö Gitta Palomäki.

-Hanke toimii Koillismaan sekä Pudasjärven alueen yrittäjien kanssa yhteishankkeena, jossa sosiaali-, terveys, ja hyvinvointialan yrittäjille tarjotaan kehittymistä, kouluttautumista ja menestymistä. Hanke tukee pienyrittäjien kasvumahdollisuuksia Sotemuutoksessa ja antaa valmiuksia vastata Sote -muutoksen tuomiin yrittäjien vaatimuksiin. Hanke kestää ensi vuoden kesäkuun loppuun saakka. Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK) toimii hankkeen päätoteuttajana ja välittäjäorganisaatioina tuoden osaamista asiantuntijataholta. Naturpolis Kuusamo ja Pudasjärven kehitys Oy ovat hankeen osatoteuttajia vastaten yritysten verkostoitumisesta.

Pudasjärvellä toimivien yrittäjien kanssa on ollut tapaamisia, joissa on keskusteltu yrittäjien muutosvalmiudesta vastata Sote -muutokseen. Lisäksi on ollut yrittäjäkyselyjä, yritysvierailuja ja tutustumista yrittäjien kiireiseen arkeen.

Hankkeen tavoitteena on Vahvista tietoa ja valmiuksia vastata sote-uudistuksen tuomiin muutoksiin, kehittää muutosjohtamista ja liiketoimintaosaamista muuttuvassa toimintaympäristössä sekä hyödyntää digitalisaation mahdollisuudet asiakaslähtöisten palveluiden suunnittelussa, kertoi Palomäki.

Yrittäjät, Oulunkaaren asiantuntijat ja hankekehittäjät ryhmäkuvassa. Kuva: Hannu Tikkanen.

Illan puhujat olivat yrityskehittäjä Auvo Turpeinen, projektipäällikkö Gitta Palomäki, terveyspalvelujohtaja Matti Vähäkuopus, vanhuspalvelujohtaja Hannele Pöykiö, kehitys- ja resurssijohtaja Anu Vuorinen, verkostokoordinaattori Kirsi Hanhela, kehittämisasiantuntija/digikummi Anja Eilittä-Liuski, kuntoutuksen palveluesimies Tiina Vuononvirta ja yrityskehittäjä Ari-Matti Toivonen.

Iltaan osallistui liki 30 henkilöä.